Ook elektrische fietsen en scooters worden ondersteund door de Groenemaand!

Naast de snelle opkomst van elektrische fietsen worden wij bij groenemaand.nl ook enthousiast van groene scooters, oftewel elektrische scooters. Een veelgehoorde klacht is dat elektrische scooters zo stil zijn dat ze niet worden gehoord door het overige verkeer. Maar dit weegt niet op tegen de verregaande vervuiling van de steeds populair wordende scooter. Ook door het NRC is onlangs onderzoek gedaan naar het milieuvervuilende effect van scooters in het dagelijkse verkeer.

Scooters en uitstoot koolmono oxide

Het aantal brommers en scooters neemt dan ook al heel lang toe in Nederland. Er rijden nu volgens het CBS 1,1 miljoen exemplaren rond. De ‘vloot’ verandert snel. Het aandeel snorfiets groeit hard en het aandeel extra vervuilende tweetaktbrommers neemt af. Een deel van het probleem verdwijnt dus vanzelf. Uit metingen in het rapport dat binnenkort naar de Kamer gaat blijkt bovendien dat snorfietsen gemiddeld net zo snel rijden als brommers. Dat betekent dat de begrenzing er vaak afgaat. Ironisch genoeg maakt dat ze ook zuiniger en schoner.

In het nieuwe rapport staat dat brommers en snorfietsen niet veel bijdragen aan de totale hoeveelheid stikstofoxiden en fijnstof. Wel zijn ze verantwoordelijk voor 10 tot 20 procent van de koolmonoxide die het verkeer uitstoot en voor 25 tot 30 procent van de koolwaterstoffen. Vooral die laatste stoffen zijn suspect. Koolwaterstoffen dragen bij aan de vorming van schadelijke deeltjes in de lucht en benzeen, een koolwaterstof, is kankerverwekkend.

(bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/14/niemand-weet-hoe-vies-die-scooter-is-1620343-a243253 )

Het is goed voor het milieu dat de elektrische scooter in opmars is. Hoewel het onderhoud aan een scooter en de accu belangrijke aandachtspunten zijn. Enkele tips voor het onderhoud van de elektrische scooter zijn; 1. tijdig vervangen van de motor accu, goede bescherming van de scooter door een goede scooterhoes of een motorhoes voor uw motormerk (de uv schade die een scooter of motor ondergaat, brengt de meeste schade toe). Denk daarbij ook aan een uitsparing voor een hoog windscherm en of de beschermhoes ook passend is voor retro modellen. Groendemaand.nl kwam voor het onderhoud van scooters al snel uit bij de DS Covers Cup scooterhoes, deze is namelijk leverbaar in verschillende maten, kan worden besteld met of zonder windscherm uitsparing, beschermd tegen regen, wind, uv en vorst en past op iedere retro en elektrische scooter. Voor meer informatie over deze scooterhoes verwijzen wij u graag door.